ACHTERHOEKSE OKTOBERFEESTEN WEEKEND 2023

Persbericht

ZATERDAG 07 OKTOBER 2023
Hakken en Hengstenbal

ZONDAG 08 OKTOBER 2023
Achterhoekse Oktoberfeesten
 

De Achterhoekse Oktoberfeesten, in een grote feesttent bij De Radstake, waren tot en met 2019 een begrip in de hele regio en ver daarbuiten. Onder het motto “Proosten op het Oosten’ vierden duizenden bezoekers jaarlijks ‘een uniek oogstfeest bij De Radstake in het Vennebultendal.’

De Corona uitbraak gooide het evenement in 2020 en 2021 op slot en door de sterk verhoogde productiekosten kon het feest ook in 2022 niet doorgaan.

“De entreeprijzen zouden simpelweg te veel moeten stijgen. Dat is het laatste wat we zouden willen. Oktoberfeesten moeten voor iedereen toegankelijk zijn en we hebben nu de oplossing om het kwalitatief heel goed en betaalbaar te organiseren in en om ons grote zalencentrum,” aldus eigenaar Robert Venderbosch van De Radstake.

Alle zalen van De Radstake en een deel van de buitenruimte worden in het weekend van 7 en 8 oktober omgetoverd tot een sfeervol Oktoberfeestcomplex ‘nieuwe stijl’, waarin de bezoekers in hun Lederhosen en Dirndl outfits ‘ouderwets’ kunnen feesten.Op het programma wordt niet bezuinigd! Zoals altijd staan authentieke artiesten uit het Oostenrijkse Zillertal en traditionele Duitse schlagertoppers op het podium. Natuurlijk is ook ‘huisorkest’ DE GRENSLANDKAPEL met hun onvervalste ‘Oberkrainer sound’ weer van de partij. Liefhebbers van een spetterend ‘Apres- ski feest’ kunnen in een eigen ‘Stube” terecht. De bekende ingrediënten zoals het aanslaan van het eerste vat, de biertafels met zitplaatsen, bier in glazen pullen, houtzagers en de populaire Miss Oktoberfeest verkiezing zullen er ook weer zijn.

Met verse ‘Bratwursten’ en de smakelijke Achterhoekse boerenkoolstamppot zijn bezoekers verzekerd van een ‘stabiele bodem’ voor het ‘Proosten op het Oosten.’

De organisatie belooft echter ook nieuwe elementen voor het Oktoberfeest 2023.Venderbosch: “We zijn nog volop bezig met ideeën, meer zalen bieden meer mogelijkheden en een iets andere beleving maar onze basis blijft onveranderd: jong en ouder die samen een Achterhoeks topfeest vieren.”

Op 7 oktober, de zaterdagavond voor het Oktoberfeest, zal het Hakken & Hengstenbal weer plaatsvinden in De Radstake. Meer informatie hierover volgt.

De kaartverkoop is inmiddels gestart; https://deradstake.eventgoose.com 

Alle informatie; www.oktoberfeesten.nl - www.radstake.nl